Møt elgen til fots med guide og elghund - Finnskogen Adventures

Møt elgen til fots sammen med guide og elghund

Tenk deg at du så lydløs som mulig sniker deg innpå elgen der den beiter i skogen, du ledes av en erfaren elgguide med hund. På forhånd vet verken du eller guiden hvor hunden vil føre dere, på vegen må dere selv sanse naturen og oppfatte hundens signaler. Her trenger du turklær, gode sko og et skarpt blikk – og evnen til å være helt stille.

På et avtalt sted møter dere dagens guide og elghund. Guiden er en erfaren turguide og elgjeger. Hans hund vil lede vegen på en tur som vil vare i 3 timer (3-5 km gange). I løpet av turen vil dere lære litt om hvordan elgjakt med hund utøves samt få et innblikk i hvordan man leser hunden og lar den lede veg. Elgen følger ikke nødvendigvis opptråkkede stier og faste ruter. Dermed må du som deltager være forberedt på å virkelig komme deg ut i terrenget. Vi kan garantere at du vil få se både spor og møkk av elg, men vi kan ikke garantere at du får møte hovedpersonen. Halvvegs i turen vi dere få servert kaffe/varm drikke og en liten smakebit av elgen. Guiden vil formidle gode historier samt fortelle om de kulturminnene dere passerer i skogen.  

Gjør deg klar for en uforglemmelig elgsafari med oss! 

Elgsafari uten elggaranti

Selv om vi legger turen til tidspunkt hvor vi erfaringsmessig har størst sjanse til å se elg kan vi ikke garantere at vi lykkes. Finnskogen er ingen dyrehage og de ville dyrene vandrer dit de vil når de vil. Vi vil likevel gjøre vårt beste for at du skal få en trivelig stund i skogen. 

For større grupper eller aktiviteter på  andre dager, ta kontakt.

Se også disse aktivitene

No results found.

Om Norsk Skogmuseum

På Skogmuseet får du et skikkelig dypdykk i skogen og museets tematikk. Eller du fristes til å bli kjent på Prestøya midt i Glomma med tømmerfløting og barnas egen fiskedam.  Hos oss gjør vi deg nysgjerrig og opplyst om skog, vann og dyra over og under vann. Utstillingene «TRÅKK» i mangfoldig natur og «Tid for Skog» gjør deg entusiastisk. «Det fantastiske treet» er både fascinerende og lærerikt for store og små. Spennende er det også å bli kjent med alle fiskeartene i ferskvanns «Akvariet». «Ulvetider» engasjerer og skaper spenning før eller etter turen på Finnskogen.

Overnatte kan du gjøre på museumsområdet. Prestøya med sine friluftssamlinger av gamle skogshusvære og koier, innbyr til enkel og koselig innkvartering sommer som vinter. Å bo i tretopptelt gir utvilsomt et kikk for store og små.

Finnskogen Adventures

Finnskogen Adventures ønsker å vise for alle hvor flott det er å være ute! Alle våre aktiviteter er ute i naturen – primært i Finnskogene eller i umiddelbar nærhet.

Abonner på nyhetsbrev

© Alle rettigheter. Finnskogen Adventures

Send forespørsel

Innhold

Camp Kynna

Fremdeles spørsmål? Ta kontakt.

Camp Kynna er et samarbeidsprosjekt mellom Finnskogen Adventures og Opplev Kynna. Under Camp Kynna får du oppleve Finnskogen og Kynnavassdraget på nært hold.

Oppmøte på Kynnbrua, Våler kommune, lørdag 26. september kl 12.00.

  • Padling i 2 etapper fra Kynnbrua til Kynndammen
  • Overnatting i svevetelt ved tilrettelagt leirplass
  • Alle måltider inkludert
  • Transport av mennesker og utstyr fra Kynndammen tilbake til Kynnbrua hvor bilene er parker

Pris: kun 750,- kr pr. pers

Opplev villmarkseventyret

Påmelding Camp Kynna

26-27. september 2020

Kun 750 kr pr. pers.
Begrenset antall plasser.

Påmeldingsfrist: 12. september 2020

Betaling med faktura. Faktura må være betalt før ankomst.

Ta kontakt og vi tar kontakt for din drømmeferie