Sagn og sannheter fra Finnskogen - skogkultur og mat med sykkel - Finnskogen Adventures

Sagn og sannheter fra Finnskogen – skogkultur og mat med sykkel

Har du hørt historien om Johannes, som ble tatt av nøkken fordi han ikke tok nødvendige forholdsregler før sitt kveldsbad? Eller Sterke-Mattis som sloss mot en bjørn og vant? Disse, og flere andre sagn fra Finnskogen får du mens du sykler på flotte skogsveier og -stier mot Håberget gård. På Håberget får du omvisning og lunsj.
Bli med på en sykkeltur, helt fri for stress og tidtaking. Ruta er ca 20 km lang og det er lagt opp til masse pauser underveis. Turen passer for alle som er i normal form og kan sykle. Har du ikke sykkel kan du leie hos oss.
  • Leie av sykkel og hjelm kommer i tillegg
  • Datoer: arrangeres på forespørsel. Ta kontakt!
  • Varighet: Varighet ca 4 timer, med ca 2 timer på sykkelsetet

Hør historiene fra Finnskogen og om menneskene som bodde der. Møt de som bor der nå og la deg fascinere av historiene de forteller. Noen er sanne. Klarer du å skille de fra hverandre?

Vi sykler inn i Finnskogen til gården Nygaarden hvor Sterke-Mattis bodde. Underveis ser vi spor etter skogens ville dyr; som elg, rev, hare. Lær om den unike skogfinske kulturen på boplasser og gårder og om skogsdrift i for- og nåtid.  Vi hviler underveis og hører historien om Sterke-Mattis – skogfinnen som var sterk som en okse og som sloss med bjørnen.

Opplev sykling på lette skogsstier til storslagne Håberget gård, hvor kunstnerparet Dag og Gry Hansen bor. På gården får du lunsj i den over 300 år gamle laftestua, før vertskapet viser oss rundt i galleriet og kapellet. 

Returen tilbake til parkeringsplassen går på lettsyklede grusveier. Kjører du forbi disse skogene igjen vet du hva som skjuler seg her.

Praktisk informasjon

  • Turen er ca 20 km på grusvei og skogsstier. Turen passer for deg som har normal fysisk form og kan sykle
  • Kle deg etter været. Pakkeliste sendes på epost ved bestilling
  • Ta med drikke til syklinga
Avreisepunkt fra parkeringsplassen ved Tjernmoen – i krysset mellom RV25 og FV561
Rull til toppen

Ta kontakt og vi tar kontakt for din drømmeferie