Orrfuglleik og tiurleik i Finnskogen - Finnskogen Adventures

Orrfuglleik og tiurleik i Finnskogen

Opplev orrfuglene og tiurens parringsdans på nært hold sammen med våre erfarne guider.

Lyden av en tung fugl som lander i en tretopp ikke langt unna. Det er skumring ute og du ligger i en godt kamuflert gapahuk på en myk skogbunn. Kanskje var det en tiur du hørte eller var det en orrfugl? Gjør deg klar for storfuglleik i “høneuka” – er vi heldige kommer både tiur og røy til spillplassen. Men husk å være musestille! Hører tiuren den minste lyd flyr den av gårde.

Tiurleik, eller tiurlek er betegnelsen på når storfuglhanner som viser seg fram og slåss for å imponere røyene, som hunnfuglen kalles. Tiuren sloss gjerne til det er en av dem som går seirende ut av kampen, og får pare seg med de røyene som befinner seg på spillplassen.

Tiur som spiller på en “leikplass” er ikke mange forunt å få oppleve, og det passer best for de tålmodige. Den litt mindre slektningen, orrfugl, ser vi litt oftere. På vår storfuglleik går vi inn på eftas sida, legger oss godt tilrette i soveposene og venter. Lyden som fuglen lager er veldig spesiell – gjentatte kneppelyder, som ender med noe som minner om en kork som blir trukket opp av en flask, etterfulgt av noen merkelige slipelyder. Høres ikke det spennende ut?
Når storfuglen er ferdig med å spille står vi opp og spiser en skogsfrokost tilbredt på stedet før vi rusler ut av skogen. “Spillet” foregår ca ei uke i slutten av april og det gis ingen garanti for at man får se tiur eller orrfugl.

Se også disse aktivitene

Finnskogen Adventures

Finnskogen Adventures ønsker å vise for alle hvor flott det er å være ute! Alle våre aktiviteter er ute i naturen – primært i Finnskogene eller i umiddelbar nærhet.

Abonner på nyhetsbrev

© Alle rettigheter. Finnskogen Adventures

Send forespørsel

Innhold

Camp Kynna

Fremdeles spørsmål? Ta kontakt.

Camp Kynna er et samarbeidsprosjekt mellom Finnskogen Adventures og Opplev Kynna. Under Camp Kynna får du oppleve Finnskogen og Kynnavassdraget på nært hold.

Oppmøte på Kynnbrua, Våler kommune, lørdag 26. september kl 12.00.

  • Padling i 2 etapper fra Kynnbrua til Kynndammen
  • Overnatting i svevetelt ved tilrettelagt leirplass
  • Alle måltider inkludert
  • Transport av mennesker og utstyr fra Kynndammen tilbake til Kynnbrua hvor bilene er parker

Pris: kun 750,- kr pr. pers

Opplev villmarkseventyret

Påmelding Camp Kynna

26-27. september 2020

Kun 750 kr pr. pers.
Begrenset antall plasser.

Påmeldingsfrist: 12. september 2020

Betaling med faktura. Faktura må være betalt før ankomst.

Ta kontakt og vi tar kontakt for din drømmeferie